Čínské závitky s rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 lžíce olej 1 ks vejce 2 ks cibule 1 svazek pažitka 250 g rýže sůl a pepř 8 listů čínské zelí 300 g mleté hovězí maso 200 ml zelný vývar 1/2 ks červená paprika 50 g ajvar (paprikový protlak)
Postup Čínské závitky s rýží
Postup přípravy receptu
-
Rýži si poropereme, zalijeme vodou a 20 minut povaříme. Na listech čínského zelí vyřízneme silná "žebra" a ty pak vyhodíme. Očištěné listy spaříme horkou vodou a opatrně osušíme. Opranou pažitku si nasekáme. Očistíme si cibuli a česnek a oboje nakrájíme na jemné kostičky
Cibuli a česnek smícháme s mletým masem., 6 lžicemi uvařené rýže, polovinou nasekané pažitky a vejcem. Směs osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu majoránky a dobře promícháme. Nachystáme si zelné listy, na ně rozdělíme masovou směs a dobře zabalíme. Okraje stačí sepnout párátkem
Na vyšší pánvi si rozpálíme olej a závitky v něm restujeme ze všech stran. Když máme orestováno, zalijeme vývarem a dusíme 25 minut. Pokud chcete závitky křupavější, můžete je dusit v troubě
Hotové závitky vyjmeme a necháme v teple stranou. Omyjeme si papriku a nakrájíme na maličké kousky. Nakrájíme si druhou cibuli a nasypeme do omáčky spolu s paprikou. Vaříme asi 3 -5 minut. Poté přimícháme ajvar, necháme přejít varem a omáčku dochutíme podle vlastní chuti
Závitky rozdělíme na talíře, přidáme rýži a přelijeme omáčkou. Porce jemně posypeme pažitkou.