Pečené brambory s grilovanými rajčátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
750 g brambory
tymián
1 - 2 ks hermelín
grilovací koření
olivový olej
1 ks červená cibule
cherry rajčátka
celý kmín
citronový pepř
olivový olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rajčátka omyjeme, zbavím stopek a potřeme je olejem promíchaným se stroužkem česneku, solí a tymiánem. Položíme je na gril a grilujeme, až jsou měkká. Rajčátka rozpůlíme

  2. Mezitím brambory odrhneme kartáčkem pod tekoucí vodou a rozkrájíme na měsíčky. Vyložíme jimi namazaný plech a posypeme kmínem, oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibulí, grilovacím kořením a citronovým pepřem

  3. Brambory dáme do vyhřáté trouby péct. Za občasného promíchání pečeme asi 40 minut, záleží na typu trouby. Křupavé brambory nakonec přehodíme do menšího pekáčku, přidáme grilovaná rajčata a pokryjeme plátky hermelínu nebo jiného sýru. Necháme zapéct, dokud se sýr nerozteče

  4. Pečené brambory s grilovanými rajčátky podáváme jako hlavní chod, vhodné i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!