Čirý hovězí vývar s jarní petrželkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 špetky sůl 1 ks vejce 1 l voda 500 g hovězí maso 300 g kořenová zelenina 1 svazek čerstvá petrželka 1 hrst vlasové nudle
Postup Čirý hovězí vývar s jarní petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Maso, obvykle hovězí kližku nebo pupek, ale mohou být i různé odřezky a masem obalené kosti, vkládáme do studené a dobře osolené vody, vaříme pozvolna několik hodin, příliš silný var může sám o sobě vývar zakalit, navíc se zbytečně připravíme o vitamíny. Pokud se na povrchu vytvoří pěna, posbíráme ji lžící nebo vařečkou, při dalším vaření by její kousky mohly také vývar zakalit. Pokud chceme vývar silnější, můžeme i během varu přidat maso nasekané na drobno
Před koncem přidáme také nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, po změknutí přidáme hrst vlasových nudlí a nakonec nadrobno nasekanou jarní petrželku a rozkvedlané vejce
Čirý hovězí vývar s jarní petrželkou podáváme jako výbornou a výživnou polévku.