Kynutý koláč s třešněmi recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 200 g máslo 100 g tuk 100 g cukr krupice 200 g cukr krupice 500 g polohrubá mouka 200 g polohrubá mouka 300 ml vlažné mléko 40 g čerstvé droždí
Postup Kynutý koláč s třešněmi
Postup přípravy receptu
-
Z čerstvého droždí s trochou cukru a mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít v teplejším prostředí. Až zdvojnásobí svůj objem, přidáme ho do mísy s moukou, zbývajícím cukrem, solí, vejcem a rozehřátým tukem. Můžeme použít jakýkoliv tuk, máslo, olej, sádlo, 100% tuk. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko. Vše vypracujeme ve vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut
Těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe vypeckovanými třešněmi, ale můžeme použít jakékoliv ovoce. Po té zasypeme drobenkou z másla, cukru a mouky. Kynutý koláč s třešněmi pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi na 180 °C
Kynutý koláč s třešněmi je výborný už jako mírně vychladlý, protože je jemný, vláčný a skvěle voní.