Kynutý koláč s třešněmi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
200 g máslo
100 g tuk
100 g cukr krupice
200 g cukr krupice
500 g polohrubá mouka
200 g polohrubá mouka
300 ml vlažné mléko
40 g čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z čerstvého droždí s trochou cukru a mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít v teplejším prostředí. Až zdvojnásobí svůj objem, přidáme ho do mísy s moukou, zbývajícím cukrem, solí, vejcem a rozehřátým tukem. Můžeme použít jakýkoliv tuk, máslo, olej, sádlo, 100% tuk. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko. Vše vypracujeme ve vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut

  2. Těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe vypeckovanými třešněmi, ale můžeme použít jakékoliv ovoce. Po té zasypeme drobenkou z másla, cukru a mouky. Kynutý koláč s třešněmi pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi na 180 °C

  3. Kynutý koláč s třešněmi je výborný už jako mírně vychladlý, protože je jemný, vláčný a skvěle voní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!