Citronová kuřecí kapsa na mrkvi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 plátků slanina 1 lžíce olej 2 lžíce máslo 30 g ementál 30 g niva oregano 2 ks kuřecí prsa dijonská hořčice 5 - 6 ks větší mrkev 1/2 ks barevná paprika citronový pepř bylinková sůl
Postup Citronová kuřecí kapsa na mrkvi
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozklepeme na tenký plát. Ten osolíme bylinkovou solí, opepříme citronovým pepřem a z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plát poklademe hranolek nivy a ementálu, přidáme proužek papriky (čerstvé či sterilované). Maso pečlivě zabalíme a vytvoříme tak kapsu, kterou spíchneme párátky. Kuřecí kapsu obalíme v proužcích slaniny a opět připevníme párátky
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky
Na pánvi rozehřejeme rovnou lžíci oleje a kuřecí kapsy osmahneme ze všech stran. Vyjmeme, do pánve přidáme kousek másla a vhodíme mrkev. Za občasného promíchání restujeme, až nám začne mrkvička pouštět vodu. Posypeme bylinkovou solí
Mrkev přesypeme i s výpekem do pekáčku, na to poklademe kuřecí kapsy, podlijeme trochou vody a pečeme asi 30 minut přikryté. Pak pokličku sejmeme a dopečeme do křupavé slaninové krustičky
Citronovou kuřecí kapsu dáme na talíře, obložíme mrkvičkou a podáváme. Kdo chce, přidá vařené brambory, hranolky nebo klidně i dušenou rýži.