Kari sojové nudličky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g niva
olivový olej
1 lžíce kari koření
dijonská hořčice
1 kostka zeleninový bujon
čerstvě mletý pepř
tmavá sójová omáčka
bylinková sůl
1 balíček sójové nudličky
sójová majonéza
1 hrst bílé kysané zelí
100 g zelené olivy bez pecky
2 balíčky celozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Sójové nudličky uvaříme podle návodu na obalu ve vodě ochucené bujonem. Po uvaření slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a rozkrájíme na menší kousky

  2. Rýži propláchneme a taktéž uvaříme tak, jak nám říká krabička. Vaříme v osolené vodě se lžící kari

  3. Mezitím si připravíme olivy, které necháme okapat. Ze zelí vymačkáme přebytečnou tekutinu. Nivu nahrubo nastrouháme

  4. Na wok pánev dáme trochu oleje, vsypeme rýži a trochu osmahneme. Přidáme olivy, zelí, dochutíme veškerým kořením, solí a nakonec vmícháme sójovou omáčku. Jen krátce orestujeme, aby nám pokrm nezhořkl. Nakonec vmícháme dijonskou hořčici, sójovou majonézu a nivu, pak už jen prohřejeme

  5. Kari sójové nudličky podáváme na oběd či večeři, pochutnají si nejen vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!