Citronové sorbetto s vodkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 450 ml voda 1 ks bílek 1 hrneček vodka 4 ks velký citron 200 ml citronová štáva
Postup Citronové sorbetto s vodkou recept
Postup přípravy receptu
-
U citronů nejlépe s hroší kůží odřízneme vrch. Vybereme vnitřek nožíkem nebo speciální lžící. Prázdné citrony (pohárky) a odříznuté kloboučky zabalíme do alobalu a uložíme do lednice.
Z citronové dužiny vymačkáme všechnu šťávu.
Do hrnce dáme vařit vodu s cukrem, citronovou kůrou, ale jen ze žluté části, bílá je nahořklá. Jakmile voda začne vřít a cukr je rozpuštěn, odendáme hrnec a necháme vychladnout. Do vychladlého sirupu přidáme citronovou šťávu a promícháme.
Bílek našleháme v tuhý sníh a přidáme ho do vychladlého citronového sirupu, společně promícháme a přefiltrujeme přes čisté plátno. Nakonec přidáme vodku. Sníh z bílků se bude těžce přidávat, bude stoupat navrch, ale při zamrazení se dobře zapracuje.
Citronové sorbetto s vodkou vložíme nejlépe v kovové nádobce do mrazáku asi na půl hodinky (záleží na nás jakou požadujeme konzistenci) a každých 15 minut promícháváme.
Z lednice vyndáme citronové pohárky a naplníme ztuhlým sorbettem. Citrony uzavřeme kloboučky, zabalíme do alobalu a uložíme do mrazáku.
Citronové sorbetto s vodkou vyložíme z mrazáku 10 minut před podáváním, podáváme v teplých dnech jako dezert pro dospělé. Citronové sorbetto vynikne i ve vysokých úzkých sklenkách.