Citronový beránek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 18 ml olej 6 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 370 g cukr krupice 2 lžíce strouhaná citronová kůra 450 g polohrubá mouka tuk na vymazání 18 ml vlažná voda mouka na vysypání 1 balíček kandovaná citrusová kůra 1 špetka potravinářská barva - citronová žluť
Postup Citronový beránek
Postup přípravy receptu
-
V míse si našleháme vejce (použijeme šlehací metly, vyšší rychlost - stupeň 3), pomalu přikapáváme olej a pak vlažnou vodu. Zmírníme rychlost šlehače a přidáme cukr. Opět zmírníme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme potravinářskou barvu - citronovou žluť a jemně strouhanou citronovou kůru
Připravené těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané keramické formy
Opatrně přidáme kandovanou citrusovou kůru - při pečení propadne na přední stranu beránka a vznikne tak jeho zajímavý barevný vzhled
Pečeme při 150 °C 60 minut, pak celou formu překlopíme a dopékáme 25 minut. Po vyjmutí z trouby je vhodné formu přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě
Na stůl podáváme beránka ozdobeného barevnou červenou nebo zelenou mašlí
Při použití dávky na tento recept nám zbude trochu těsta. Nemusíme tak řešit počet vajec na velikost formy beránka. Toto těsto vlijeme do formy na hřbet a připravíme si tak zároveň krémové řezy.