Snadný dort s citronovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g cukr
120 g cukr
40 g olej
4 ks vejce
300 ml mléko
1 ks citron
2 ks žloutky
0,5 lžiček citronová kůra
140 g polohrubá mouka
35 g maizena

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou do pěny. Při šlehání přiléváme olej. Bílky ušleháme se špetkou soli a přisypáváním cukru v pevný a lesklý sníh. Postupně přišleháváme žloutkovou hmotu s prosátou moukou

  2. Těsto uhladíme v menší dortové formě a dáme péct asi na 20 minut (záleží na troubě) do trouby vyhřáté na 170 °C. Korpus necháme vychladit, poté korpus rozřízneme a potřeme krémem

  3. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme maizenu. Při šlehání přiléváme mléko a nastrouhanou citronovou kůru. Krém přendáme do kvalitního hrnce a přivedeme při stálém míchání k varu. Hustý krém odendáme a podle požadované konzistence přidáme vymačkanou citronovou šťávu. Krém necháme zhoustnout v lednici

  4. Krémem potřeme rozkrojený dort a vrch dortu. Dort dozdobíme podle vkusu a příležitosti

  5. Snadný dort s citronovým krémem po celkovém ztuhnutí krájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!