Cizrnové karbanátky - falafel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 ks vejce
1 hrst petrželka
1 ks cibule
1 lžička koriandr
2 lžíce olivový olej
2 lžíce hladká mouka
1-2 špetky mletý římský kmín
1-2 špetky mleté chilli
400 g sterilovaná cizrna
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu slijeme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vejcem, hladkou moukou a veškerým kořením. Směs na falafel dochutíme solí, pepřem a necháme pár hodin odležet v chladničce.

  2. Z hmoty na cizrnové karbanátky pak tvoříme hrubé placičky, které na rozpáleném oleji krátce opékáme - stačí 3 minuty z každé strany.

  3. Cizrnové karbanátky - falafel podáváme jen se saláty, ale skvěle chutnají i v obložené housce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!