Cizrnové karbanátky - falafel recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 ks vejce 1 hrst petrželka 1 ks cibule 1 lžička koriandr 2 lžíce olivový olej 2 lžíce hladká mouka 1-2 špetky mletý římský kmín 1-2 špetky mleté chilli 400 g sterilovaná cizrna podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Cizrnové karbanátky - falafel recept
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu slijeme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vejcem, hladkou moukou a veškerým kořením. Směs na falafel dochutíme solí, pepřem a necháme pár hodin odležet v chladničce.
Z hmoty na cizrnové karbanátky pak tvoříme hrubé placičky, které na rozpáleném oleji krátce opékáme - stačí 3 minuty z každé strany.
Cizrnové karbanátky - falafel podáváme jen se saláty, ale skvěle chutnají i v obložené housce.