Česnekový vepřový steak recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžíce cukr krupice 3 - 4 lžíce grilovací koření 1 - 2 lžíce olivový olej 1 lžíce plnotučná hořčice 4 plátky anglická slanina 1 lžíce citronová šťáva 4 plátky vepřová kýta 2 lžíce worcesterová omáčka
Postup Česnekový vepřový steak
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Tupou hranou nože je naklepeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky
Každý plátek potřeme z obou stran marinádou a necháme v misce asi? hodiny uležet
Marináda: Dobře promícháme olivový olej, hořčici, worcesterovou omáčku, grilovací koření a citronovou šťávu s cukrem
Na rozpálenou pánev vložíme připravené plátky masa, přikryjeme je poklicí. Asi po 10-ti minutách maso otočíme a posypeme na plátky nakrájeným česnekem a přiložíme menší plátek slaniny. Znovu přikryjeme poklicí. Dopékáme asi 10 minut
K hotovým česnekovým vepřovým steakům jsou vhodné pečené plátky z předvařených brambor a zeleninová obloha.