Česnekový vepřový steak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce cukr krupice
3 - 4 lžíce grilovací koření
1 - 2 lžíce olivový olej
1 lžíce plnotučná hořčice
4 plátky anglická slanina
1 lžíce citronová šťáva
4 plátky vepřová kýta
2 lžíce worcesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Tupou hranou nože je naklepeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky

  2. Každý plátek potřeme z obou stran marinádou a necháme v misce asi? hodiny uležet

  3. Marináda: Dobře promícháme olivový olej, hořčici, worcesterovou omáčku, grilovací koření a citronovou šťávu s cukrem

  4. Na rozpálenou pánev vložíme připravené plátky masa, přikryjeme je poklicí. Asi po 10-ti minutách maso otočíme a posypeme na plátky nakrájeným česnekem a přiložíme menší plátek slaniny. Znovu přikryjeme poklicí. Dopékáme asi 10 minut

  5. K hotovým česnekovým vepřovým steakům jsou vhodné pečené plátky z předvařených brambor a zeleninová obloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!