Čočka na červeno recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1,5 lžička libeček 2 lžíce olivový olej horká voda 1 svazek jarní cibulka s natí 350 - 400 g loupaná červená čočka 2 - 3 dl domácí kečup 1 kostka zeleninový bujon s droždím
Postup Čočka na červeno
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku propláchneme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Bujonovou kostku ze zdravé výživy necháme rozpustit asi v půl litru vody
Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a cibulku na něm osmahneme. Přisypeme červenou čočku, orestujeme, zalijeme částí vývaru a přidáme libeček. Čočku uvaříme do poloměkka, poté přidáme domácí kečup a za občasného promíchání dovaříme doměkka. Podle potřeby přiléváme během celé přípravy vývar. Čočka by měla být v závěru pořádně hustá, ne plavat ve vodě
Čočku na červeno můžeme podávat s chlebem jako hlavní chod, případně jako přílohu k nejrůznějším pokrmům.