Čočka na červeno recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1,5 lžička libeček
2 lžíce olivový olej
horká voda
1 svazek jarní cibulka s natí
350 - 400 g loupaná červená čočka
2 - 3 dl domácí kečup
1 kostka zeleninový bujon s droždím

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku propláchneme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Bujonovou kostku ze zdravé výživy necháme rozpustit asi v půl litru vody

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a cibulku na něm osmahneme. Přisypeme červenou čočku, orestujeme, zalijeme částí vývaru a přidáme libeček. Čočku uvaříme do poloměkka, poté přidáme domácí kečup a za občasného promíchání dovaříme doměkka. Podle potřeby přiléváme během celé přípravy vývar. Čočka by měla být v závěru pořádně hustá, ne plavat ve vodě

  3. Čočku na červeno můžeme podávat s chlebem jako hlavní chod, případně jako přílohu k nejrůznějším pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!