Mrkvové bramboráčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
sůl
3 ks vejce
750 g brambory
500 g mrkev
250 g kysaná smetana
mletý pepř
citronová kůra
olej na smažení
mletý zázvor
1/2 svazku čerstvý koriandr
4 lžíce ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a obojí nastrouháme do mísy. Přimícháme vejce, sůl, pepř, ovesné vločky, zázvor a citronovou kůru

  2. Na pánvičce smažíme na rozpáleném tuku malé bramboráčky a udržujeme je v teple, dokud nejsou všechny hotové

  3. Kysanou smetanu ušleháme dohladka, koriandr nasekáme na drobné kousky a přidáme ke smetaně. Koriandrovou omáčku podle chuti osolíme a necháme vychladit

  4. Mrkvové bramboráčky podáváme s koriandrovou omáčkou jako chuťovku

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!