Čočka nakyselo s mrkví a celerem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 ks cibule 0.5 ks celer 1-2 ks mrkev 500 g čočka 1 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 3-4 lžíce citronová šťáva zelená petrželka mletý černý pepř 2 kostky bujon
Postup Čočka nakyselo s mrkví a celerem recept
Postup přípravy receptu
-
Předem namočenou čočku v použité vodě uvaříme do poloměkka se dvěma kostkami bujonu.
Mezitím si očistíme mrkev a celer a oboje nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k čočce.
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a zaprášíme ji hladkou moukou.
Z čočky podle potřeby slijeme přebytečnou vodu a čočku zahustíme cibulovou zásmažkou. Čočku ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a provaříme.
Před dokončením varu přidáme sekanou zelenou petrželku a zakysanou smetanu. Kdo se neobejde bez masa, může do čočky přidat kolečka opečené klobásy nebo uzenou krkovici.