Čočka se zeleninou Lentajas recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 ks brambory
1 ks cibule
1 ks mrkev
300 g čočka
2 listy bobkový list
2 ks červená paprika
podle chuti
sůl
klobása
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku necháme minimálně 2 hodiny před vařením namočenou ve vodě. Zeleninu nakrájíme na ne úplně malé kousky, například mrkev alespoň 1 cm tlustá kolečka, aby se nám nerozvařila. Brambory pokrájíme později na větší kousky a česnek nakrájíme na plátky.

  2. Ve větším hrnci pomalu na mírném ohni osmažíme cibuli dozlatova, poté přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme nakrájenou papriku. Když je paprika osmažená, nasypeme do hrnce mrkev a propláchnutou čočku. Vše zalijeme vodou, aby hladina byla tak palec nad čočkou a přidáme 2 bobkové listy.

  3. Směs vaříme na středním plameni a občas promícháme. Do pokrmu je možné v tuto chvíli přidat i kousek uzeniny - uzené maso, klobásu, chorizo, ale i bez uzeniny je pokrm výtečný.

  4. Když je čočka téměř uvařená, přidáme pokrájené brambory, podle chuti přidáme sůl a pepř a podle potřeby dolijeme směs vodou, ale nechceme vodu na konci cedit, tudíž jen tolik vody, aby se vstřebala. Když je vše uvařené a měkké, vyndáme bobkové listy.

  5. Čočku se zeleninou Lentajas můžeme podávat samotnou nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!