Čočka se zeleninou Lentajas recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 3 ks brambory 1 ks cibule 1 ks mrkev 300 g čočka 2 listy bobkový list 2 ks červená paprika podle chuti sůl klobása mletý černý pepř
Postup Čočka se zeleninou Lentajas recept
Postup přípravy receptu
-
Čočku necháme minimálně 2 hodiny před vařením namočenou ve vodě. Zeleninu nakrájíme na ne úplně malé kousky, například mrkev alespoň 1 cm tlustá kolečka, aby se nám nerozvařila. Brambory pokrájíme později na větší kousky a česnek nakrájíme na plátky.
Ve větším hrnci pomalu na mírném ohni osmažíme cibuli dozlatova, poté přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme nakrájenou papriku. Když je paprika osmažená, nasypeme do hrnce mrkev a propláchnutou čočku. Vše zalijeme vodou, aby hladina byla tak palec nad čočkou a přidáme 2 bobkové listy.
Směs vaříme na středním plameni a občas promícháme. Do pokrmu je možné v tuto chvíli přidat i kousek uzeniny - uzené maso, klobásu, chorizo, ale i bez uzeniny je pokrm výtečný.
Když je čočka téměř uvařená, přidáme pokrájené brambory, podle chuti přidáme sůl a pepř a podle potřeby dolijeme směs vodou, ale nechceme vodu na konci cedit, tudíž jen tolik vody, aby se vstřebala. Když je vše uvařené a měkké, vyndáme bobkové listy.
Čočku se zeleninou Lentajas můžeme podávat samotnou nebo s chlebem.