Čočkovo-rajčatová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce máslo 1 lžíce majoránka 1,5 l voda 4 - 5 ks rajče 1 hrst pórek 1 hrnek červená čočka bylinková sůl 1 kostka zeleninový bio bujon
Postup Čočkovo-rajčatová polévka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme veškerou zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Čočku propláchneme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Komu vadí slupky, může rajčata předem spařit a oloupat
V hrnci rozehřejeme hrubší plátek másla (cca 2 lžíce) a pórek lehce osmahneme. Vhodíme čočku, nadrobno nakrájený oloupaný česnek a necháme jen krátce rozvonět. Vhodíme kousky rajčat, zalijeme vroucí vodou a přidáme kostku bujonu. Kdo nechce používat bujon, pouze polévku osolí. Od bodu varu vaříme čočkovo-rajčatovou polévku cca 10 - 15 minut. Nakonec polévku dosolíme, dopepříme a dochutíme rozemnutou majoránkou
Čočkovo-rajčatová polévka chutná nejlépe s čerstvým chlebem.