Pekingský perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
2 ks vejce
2 lžíce marmeláda
marmeláda
2 lžíce kakao
1 hrnek mléko
0,75 hrnků cukr krupice
cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
tuk na vymazání
1 ks prášek do perníku
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy postupně vsypeme 2 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, přilijeme 1 hrnek mléka, přidáme 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, prášek do perníku, vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa a 2 lžíce marmelády. Velmi dobře se mi osvědčila broskvová marmeláda, můžete však použít jakoukoliv jinou

  2. Všechny přísady důkladně smícháme a vzniklé těsto vlijeme na plech vysypaný moukou či kokosem. Pekingský perník pečeme 30 minut na 180 °C

  3. Po upečení a vychladnutí perník uprostřed podélně rozkrojíme, natřeme marmeládou a opět přiklopíme horním dílem

  4. Pekingský perník jemně pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!