Pekingský perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 hrnků olej 2 ks vejce 2 lžíce marmeláda marmeláda 2 lžíce kakao 1 hrnek mléko 0,75 hrnků cukr krupice cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 2 hrnky hladká mouka tuk na vymazání 1 ks prášek do perníku mouka na vysypání
Postup Pekingský perník
Postup přípravy receptu
-
Do mísy postupně vsypeme 2 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, přilijeme 1 hrnek mléka, přidáme 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, prášek do perníku, vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa a 2 lžíce marmelády. Velmi dobře se mi osvědčila broskvová marmeláda, můžete však použít jakoukoliv jinou
Všechny přísady důkladně smícháme a vzniklé těsto vlijeme na plech vysypaný moukou či kokosem. Pekingský perník pečeme 30 minut na 180 °C
Po upečení a vychladnutí perník uprostřed podélně rozkrojíme, natřeme marmeládou a opět přiklopíme horním dílem
Pekingský perník jemně pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.