Líná manželka recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

rum
marmeláda
1 l mléko
čokoláda
vanilkový cukr
2 - 3 kelímky zakysaná smetana
4 - 5 balíčků BeBe sušenky
3 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč (plech nebo jinou formu) vyložíme pečicím papírem a vrstvíme. Patro BeBe sušenek můžeme volit šachovnici nebo třeba jednu z vrstev tmavou a druhou světlou. Namažeme marmeládou a naskládáme druhé patro

  2. Z litru mléka a cukru dle návodu na pudinku a tří pudinkových prášků uvaříme hustou hmotu, kterou vytvoříme další vrstvu. Následuje další vrstva BeBe sušenek

  3. Nakonec si umícháme zakysané smetany, můžeme přidat i kapičku rumu nebo tresti. Cukr v originál receptu je, ale já už ho nedávám (v pudinku a sušenkách je ho dost). Bílou směsí potřeme celý povrch buchty a nakonec posypeme strouhanou čokoládou, čokoládovou rýží (myší hovínka) nebo zdobíme dle vlastní fantazie

  4. Dezert líná manželka necháme v chladu uležet nejlépe přes noc, poté krájíme řezy. Schováváme pečlivě! U nás se sní většinou ještě vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!