Čokoládová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 lžíce máslo
2 lžíce rum
75 ml voda
180 g čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nasekáme na malé kousky a v rendlíku smícháme s vodou. Vaříme na velice mírném plameni, až se vytvoří hustý krém. Rendlík odstavíme, směs necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo. Přidáme rum a přišleháváme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do čokolády.

  2. Hotovou čokoládovou pěnu nalijeme do malých skleniček nebo hrníčků a necháme přes noc vychladit.

  3. Čokoládovou pěnu zdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!