Čokoládová pomerančová pěna recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks žloutek 2 ks pomeranč 5 lžic cukr moučka 200 g hořká čokoláda 250 ml smetana ke šlehání
Postup Čokoládová pomerančová pěna recept
Postup přípravy receptu
-
Nad parou vyšleháme žloutky a cukr do husté pěny. Šleháme na nejvyšší otáčky. Poté přidáme šťávu z pomeranče a znovu šleháme. Vyjmeme z vodní lázně a dáme roztavit čokoládu, použila jsem půl napůl na vaření a 70%. Když je čokoláda rozpuštěná, přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče. Množství určujeme podle intenzity chutě pomeranče. Přidáme pěnu ze žloutků a opět šleháme.
Směs vyndáme z vodní lázně a necháme ji za občasného zamíchání či šlehání vychladnout. Není nutné zcela, ale dost na to, aby bylo možné přimíchat šlehačku, kterou si připravíme zvlášť. Když ji šleháme, nepřidáváme cukr, i tak je to velmi sladké. Vše spojíme opatrně v jednu kompaktní hmotu, nalijeme do skleniček či hrnečků a necháme vychladit.
Čokoládovou pomerančovou pěnu je možno podávat přímo ve skleničce nebo z něj pomocí lžiček tvořit pěnové polštářky.