Čokoládová pomerančová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
2 ks pomeranč
5 lžic cukr moučka
200 g hořká čokoláda
250 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Nad parou vyšleháme žloutky a cukr do husté pěny. Šleháme na nejvyšší otáčky. Poté přidáme šťávu z pomeranče a znovu šleháme. Vyjmeme z vodní lázně a dáme roztavit čokoládu, použila jsem půl napůl na vaření a 70%. Když je čokoláda rozpuštěná, přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče. Množství určujeme podle intenzity chutě pomeranče. Přidáme pěnu ze žloutků a opět šleháme.

  2. Směs vyndáme z vodní lázně a necháme ji za občasného zamíchání či šlehání vychladnout. Není nutné zcela, ale dost na to, aby bylo možné přimíchat šlehačku, kterou si připravíme zvlášť. Když ji šleháme, nepřidáváme cukr, i tak je to velmi sladké. Vše spojíme opatrně v jednu kompaktní hmotu, nalijeme do skleniček či hrnečků a necháme vychladit.

  3. Čokoládovou pomerančovou pěnu je možno podávat přímo ve skleničce nebo z něj pomocí lžiček tvořit pěnové polštářky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!