Čokoládová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 120 g cukr moučka 150 g polohrubá mouka krém 150 g máslo 150 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 80 g hladká mouka 60 g mleté lískové oříšky 2 lžíce holandské kakao poleva 1 balíček tmavá čokoládová poleva
Postup Čokoládová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pak do něj přidáme cukr a po částech vmícháme mouku a žloutky. Důkladně promícháme, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a povrch uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 200 °C.
Upečený piškot vyklopíme na vlhkou utěrku, sundáme papír a opatrně srolujeme. Necháme vychladnout.
2/3 másla rozpustíme, odstavíme a přidáme mouku a 2/3 cukru. Znovu dáme na oheň a jakmile hmota zhoustne, odstavíme ji. Vmícháme kakao a necháme ji za občasného promíchání vychladnout.
Zbytek másla utřeme se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem, pak po troškách přidáme vychladlou směs. Trochu vzniklého krému si odložíme na ozdobu a do zbytku přimícháme oříšky.
Vychladlý piškot rozmotáme, potřeme oříškovým krémem a stočíme. Pokusíme se rukama vytvarovat z rolády stříšku.
Polevu si připravíme podle návodu, celou roládu rovnoměrně potřeme a dáme na chvíli do chladničky zatuhnout.
Zbytek krému dáme do zdobičky a stříšku čokoládové rolády ozdobíme vlnovkou.