Pečené batáty s česnekovým krémem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
1 - 2 lžíce olej
sůl
150 g lučina
800 g batáty
200 ml smetana ke šlehání
drcený tymián
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Batáty omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm, která následně překrojíme na poloviny. Nakrájené kousky brambor vložíme do mísy, zakapeme olejem, osolíme, opepříme, ochutíme sladkou a pálivou paprikou, tymiánem a sušeným česnekem a promícháme. Pak batáty rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 20 minut dorůžova

  2. Mezitím si připravíme česnekový krém. Lučinu osolíme a vidličkou rozmělníme s prolisovaným česnekem. Pak postupně za stálého šlehání přilijeme smetanu a vše společně vyšleháme na hladký krém

  3. Pečené batáty s česnekovým krémem podáváme jako teplou chuťovku při nejrůznějších příležitostech. Takto připravené brambory můžeme servírovat i jako přílohu k minutkovým masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!