Pečené batáty s česnekovým krémem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek 1 - 2 lžíce olej sůl 150 g lučina 800 g batáty 200 ml smetana ke šlehání drcený tymián mletá sladká paprika mletý černý pepř mletá pálivá paprika sušený česnek
Postup Pečené batáty s česnekovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Batáty omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm, která následně překrojíme na poloviny. Nakrájené kousky brambor vložíme do mísy, zakapeme olejem, osolíme, opepříme, ochutíme sladkou a pálivou paprikou, tymiánem a sušeným česnekem a promícháme. Pak batáty rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 20 minut dorůžova
Mezitím si připravíme česnekový krém. Lučinu osolíme a vidličkou rozmělníme s prolisovaným česnekem. Pak postupně za stálého šlehání přilijeme smetanu a vše společně vyšleháme na hladký krém
Pečené batáty s česnekovým krémem podáváme jako teplou chuťovku při nejrůznějších příležitostech. Takto připravené brambory můžeme servírovat i jako přílohu k minutkovým masům.