Čokoládová roláda s ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce šlehačka 2 lžičky prášek do pečiva 1,5 dl cukr krupice 1 lžíce cukr moučka 2 plátky želatina 1 lžíce vanilkový cukr 1,5 dl hladká mouka 75 g hořká čokoláda 3 dl smetana ke šlehání 2 lžíce vroucí voda 300 g kompotované ovoce hořká čokoládová poleva
Postup Čokoládová roláda s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 225 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Čokoládu nalámeme na menší kousky a rozehřejeme ve vodní lázni
Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny. Zamícháme vroucí vodu a přilijeme rozehřátou čokoládu. Do čokoládové směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech a ve střední části trouby pečeme 12 minut
Na pracovní plochu položíme arch pečícího papíru a posypeme jej trochou cukru. Vyklopíme upečené těsto a sloupneme papír, na kterém se peklo. Aby šel papír lépe dolů, potřeme jej seshora studenou vodou
Připravíme si náplň. Plátky želatiny vložíme na 10 minut do studené vody. Kompotované ovoce (mandarinky, broskve, meruňky) necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Želatinu vymačkáme a v kastrůlku rozehřejeme. Smetanu ke šlehání promícháme s cukry a ušleháme, vmícháme želatinu
Těsto nejprve potřeme ušlehanou želatinovou smetanou, naskládáme ovoce a opatrně vše srolujeme. Čokoládovou roládu s ovocem zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň hodinu tuhnout
Čokoládovou roládu s ovocem poté nakrájíme na hrubší plátky a podáváme. Můžeme dozdobit čokoládovou polevou, šlehačkou nebo kousky ovoce.