Čokoládové mandarinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks malá mandarinka
poleva
250 g mléčná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si misku nebo menší hrnec a 1 větší hrnec. Oloupeme mandarinky a snažíme se odstranit co nejvíce bílého kolem mandarinek.

  2. Rozlámeme čokoládu a dáme ji do misky (nebo hrnce). Položíme do většího hrnce s vařící vodou a čokoládu necháme za stálého míchání pomalu rozpustit.

  3. Mandarinky ponoříme do čokolády a otáčíme je pomocí lžíce, dokud nebudou úplně pokryté čokoládou.

  4. Polité mandarinky položíme na talíř. Zbývající čokoládu můžeme nalít ještě na povrch. Necháme zatuhnout.

  5. Čokoládové mandarinky podáváme jako sladkou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!