Čokoládové měsíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
14 dkg máslo
2 ks žloutek
28 dkg mouka
4 balíčky čokoláda na vaření
4 lžíce cukr moučka
na ozdobu
čokoláda
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu najemno nastrouháme na struhadle. Do mísy dáme žloutky, vejce, cukr, mouku, máslo a nastrouhanou čokoládu. Pořádně zpracujeme dohromady a dáme na 30 minut do chladu uležet.

  2. Těsto dáme na vál, který posypeme trochou mouky a vyválíme na 0,4 cm hrubou placku. Z těsta poté můžeme vykrajovat podle libosti všechny možné tvary, které ukládáme na vymazaný plech. Nejlépe však tvoříme měsíčky. Dáme péct na 150 °C

  3. Po vychladnutí můžeme cukroví obalovat v cukru nebo namáčet v čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!