Čokoládový krém s malinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 balíčky vanilkový cukr
300 g bílá čokoláda
600 ml smetana ke šlehání
4 lžíce bílý rum
2 balíčky ztužovač šlehačky
omáčka
5 lžic cukr moučka
500 g maliny
30 ml malinová pálenka
na ozdobu
4 lžíce cukr moučka
4 lžíce pistácie
1 balíček mléčná čokoládová poleva
1 ks lázeňská oplatka

Postup přípravy receptu

  1. V horké vodní lázni vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem do krému. Čokoládu rozlámeme a také rozpustíme ve vodní lázni. Poté do horké čokolády vmícháme rum. Smetanu ušleháme se ztužovačem šlehačky do tuha.

  2. Chladnoucí vaječný krém smícháme s tekutou čokoládou a vmícháme šlehačku. Vodou vymyjeme formičky (prázdné obaly od bonboniér) a naplníme je krémem. Uložíme je na 3 hodiny do mrazničky.

  3. Omyté maliny vložíme do mísy, pokapeme pálenkou, posypeme cukrem a necháme 20 minut rozležet. Pak je rozmixujeme a propasírujeme.

  4. Mražený krém vyklopíme z formiček. Okraje dezertních talířů posypeme cukrem, doprostřed rozdělíme malinovou omáčku, položíme mražený krém a celý dezert dozdobíme čokoládovou polevou, malinami, sekanými pistáciemi a dvěma osminkami lázeňské oplatky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!