Čokoládový likér ala Bayleis recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 ml rum
500 ml mléko
100 g čokoláda na vaření
1 plechovka neslazené kondenzované mléko
1 plechovka Salko

Postup přípravy receptu

  1. Salko vaříme 2 hodiny, aby zkaramelizovalo. Salko necháme do druhého dne vychladnout.

  2. Druhý den si připravíme vodní lázeň. Nad vroucí vodu postavíme mísu, ve které rozpustíme čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu metličkou vyšleháme s uvařeným Salkem a potom postupně přidáme neslazené kondenzované mléko, mléko a rum. Množství rumu si každý přizpůsobí podle své chuti.

  3. Vše dobře zamícháme a poté přeléváme přes sítko do láhví, aby v likéru neplavaly zbylé hrudky čokolády. Necháme několik dní v chladu uležet.

  4. Čokoládový likér ala Bayleis podáváme jako velmi chutný delikátní nápoj při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!