Čokoládový likér ala Bayleis recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 350 ml rum 500 ml mléko 100 g čokoláda na vaření 1 plechovka neslazené kondenzované mléko 1 plechovka Salko
Postup Čokoládový likér ala Bayleis recept
Postup přípravy receptu
-
Salko vaříme 2 hodiny, aby zkaramelizovalo. Salko necháme do druhého dne vychladnout.
Druhý den si připravíme vodní lázeň. Nad vroucí vodu postavíme mísu, ve které rozpustíme čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu metličkou vyšleháme s uvařeným Salkem a potom postupně přidáme neslazené kondenzované mléko, mléko a rum. Množství rumu si každý přizpůsobí podle své chuti.
Vše dobře zamícháme a poté přeléváme přes sítko do láhví, aby v likéru neplavaly zbylé hrudky čokolády. Necháme několik dní v chladu uležet.
Čokoládový likér ala Bayleis podáváme jako velmi chutný delikátní nápoj při různých příležitostech.