Čokoládový pohár s ovocem a šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
500 ml mléko
1-2 ks bílek
60 g cukr krupice
50 g hořká čokoláda
1 balíček kakaový pudinkový prášek
na ozdobu
šlehačka
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Do poloviny mléka rozlámeme čokoládu a ohřejeme. Ve zbylém mléce promícháme pudinkový prášek s polovinou cukru, přilijeme do horkého mléka s rozpuštěnou čokoládou a za stálého míchání povaříme.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vyšleháme zbylý cukr. Do prochladlého pudinku lehce vmícháme sníh a krém necháme v chladu hodinu odležet.

  3. Čokoládový krém naplníme do pohárů, poklademe ovocem, ozdobíme šlehačkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!