Čokoládový salám recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těstíčko 2 ks vejce 200 g máslo 1 sklenka rum 150 g kakao 2-3 lžíce mléko 4-5 lžic cukr krupice 200 g mandlové pusinky na ozdobu 12-14 ks mandlové pusinky
Postup Čokoládový salám recept
Postup přípravy receptu
-
V menší misce rozdrtíme mandlové pusinky. Část si jich dáme stranou na ozdobu. Ve větší utřeme změklé máslo nebo sanu, dokud nemáme hladký krém.
Do másla přidáme mandlové pusinky, dobře promícháme a přidáme vejce, likérovou sklenku rumu, hořké kakao a podle potřeby také studené mléko. Vše dobře promícháme, dokud nemáme hladkou a tužší směs.
Tuto směs dáme na alobal, utvoříme salám a na obou koncích jej dobře uzavřeme. Čokoládový salám necháme v lednici asi 2 - 3 hodiny ztuhnout. Pak sundáme alobal a salám obalíme ve zbylých rozdrcených pusinkách.
Čokoládový salám nakrájíme, ozdobíme šlehačkou a pusinkami a můžeme podávat.