Coleslaw salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
0.3 hrnku mléko
2 lžíce cibule
0.5 hrnku majonéza
0.3 hrnku mrkev
8 hrnků zelí
0.3 hrnku podmáslí
0.4 hrnku cukr krupice
0.2 lžičky mletý pepř
2 lžíce citronová šťáva
1 lžíce bílý vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Zelí a mrkev očistíme, nakrájíme na velice malé kousky (cca velikosti rýže), cibuli také nakrájíme nadrobno.

  2. Do přiměřeně velké mísy dáme všechny ingredience na zálivku a dobře promícháme (ušleháme). Přidáme zelí, mrkev a cibuli a dobře promícháme se zálivkou. Mísu se salátem coleslaw zakryjeme a dáme chladit minimálně na 2 hodiny před podáváním.

  3. Tipy: Na salát coleslaw je doporučován estragonový vinny ocet. Osobně dávám méně cukru, je to trochu moc sladké. Nejlepší je až další den po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!