Crostini s marinovanou paprikou, pecorinem a bazalkou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžíce voda
1 ks chilli paprička
4 plátky bageta
4 lžíce olivový olej
1 hrst čerstvá bazalka
1 lžíce ocet aceto balsamico
čerstvě mletý černý pepř
0,5 lžiček tmavý cukr
2 ks červené papriky
sýr pecorino
rostlinný tuk s máslem a olivovým olejem
2 ks žluté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Očištěné papriky pokrájíme na čtvrtky, pokapeme lžící oleje, lehce osolíme a promícháme. Pečeme na plechu slupkou nahoru do zhnědnutí a po vyjmutí dáme do mísy a přikryjeme potravinářskou fólií. Po vychladnutí oloupeme, nakrájíme a promícháme s marinádou

  2. Na marinádu smícháme 2 lžíce oleje s balzamikovým octem, vodou, cukrem, na plátky nakrájeným česnekem a chilli papričkou, solí, pepřem a na drobné kousky natrhanými lístky bazalky. Papriky necháme v ledničce marinovat alespoň hodinu, nejlépe přes noc. Vydrží takto ale až několik dní

  3. Před podáváním opečeme v předehřáté troubě nebo na pánvi plátky bagety dokřupava. Lehce vychladlé crostini potřeme rostlinný tuk s máslem a olivovým olejem, libovolně navrstvíme marinovanou paprikou, hoblinkami pecorina a dozdobíme celými lístky bazalky

  4. Crostini s marinovanou paprikou, pecorinem a bazalkou podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem

  5. Zdroj: Focus Agency


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!