Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl máslo 2 snítky tymián šalotka želatina 2 ks ančovičky mletý černý pepř kuřecí játra bílý chleba nasládlé bílé víno
Postup Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme ve vodě a pak ji necháme rozpustit ve víně, které jsme přivedli k varu. Směs přelijeme do mísy a necháme zchladit
Na pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, orestujeme ji dozlatova a pak vložíme játra a tymián. Osolíme a opepřeme. Maso rozmačkáme, podlijeme kapkou vína a necháme povařit. Když se víno vyvaří, znovu játra podlijeme. Přidáme nakrájené ančovičky, kousek másla a promícháme
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme plátky bílého chleba. Na topinky nandáme hotová játra, ozdobíme kousky ančoviček a zchlazenou želatinou z vína
Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem podáváme jako neodolatelnou chuťovku
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!