Lehký bramborový salát s křenem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 150 g celer 100 g jablko 50 - 70 g karotka 3 - 4 lžíce křen citronová šťáva vinný ocet mletý černý pepř 500 g brambory vařené ve slupce 3 - 4 lžíce lehká majonéza 200 ml lehká zakysaná smetana
Postup Lehký bramborový salát s křenem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme. Oloupaný celer uvaříme v osolené a okyselené vodě doměkka. Syrovou karotku oloupeme a nastrouháme najemno. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme nahrubo nebo pokrájíme na drobné kostičky a zakapeme citronovou šťávou
Připravíme si křenový krém. Křen oloupeme, nastrouháme a promícháme se zakysanou smetanou a majonézou. Místo lehké zakysané smetany můžeme použít bílý jogurt
Brambory nakrájíme na kostičky a k nim nahrubo nastrouháme vařený celer. Přidáme jablíčko, nastrouhanou karotku a vše spojíme křenovým krémem. Salát podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet
Lehký bramborový salát s jablkem a křenem je vhodnou dietní přílohou ke smaženým a pečeným masům. Můžeme ho podávat i jen tak s pečivem.