Lehký bramborový salát s křenem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
150 g celer
100 g jablko
50 - 70 g karotka
3 - 4 lžíce křen
citronová šťáva
vinný ocet
mletý černý pepř
500 g brambory vařené ve slupce
3 - 4 lžíce lehká majonéza
200 ml lehká zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme. Oloupaný celer uvaříme v osolené a okyselené vodě doměkka. Syrovou karotku oloupeme a nastrouháme najemno. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme nahrubo nebo pokrájíme na drobné kostičky a zakapeme citronovou šťávou

  2. Připravíme si křenový krém. Křen oloupeme, nastrouháme a promícháme se zakysanou smetanou a majonézou. Místo lehké zakysané smetany můžeme použít bílý jogurt

  3. Brambory nakrájíme na kostičky a k nim nahrubo nastrouháme vařený celer. Přidáme jablíčko, nastrouhanou karotku a vše spojíme křenovým krémem. Salát podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  4. Lehký bramborový salát s jablkem a křenem je vhodnou dietní přílohou ke smaženým a pečeným masům. Můžeme ho podávat i jen tak s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!