Lehký bramborový salát s pažitkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
2-3 lžičky plnotučná hořčice
3-4 lžíce nasekaná pažitka
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
1200 g salátové brambory
1-2 lžíce umeocet
150-200 ml zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Omyté salátové brambory uvaříme ve slupce doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a pažitku usekáme nadrobno

  2. Teplé brambory rozložíme do velké mísy, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou cibulí a přelijeme asi třetinou teplého vývaru ve kterém jsme rozmíchali hořčici a umeocet. Podle toho jak budou brambory tekutinu absorbovat, přiléváme postupně vývar. Nakonec brambory posypeme pažitkou, zakapeme olejem a vše opatrně promícháme. Bramborový salát necháme alespoň 1 hodinu rozležet

  3. Ochucený bramborový salát s cibulkou a pažitkou podáváme studený ke smaženým řízkům nebo rybám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!