Lehký bramborový salát s pažitkou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej sůl 2-3 lžičky plnotučná hořčice 3-4 lžíce nasekaná pažitka 1 ks červená cibule mletý černý pepř 1200 g salátové brambory 1-2 lžíce umeocet 150-200 ml zeleninový vývar
Postup Lehký bramborový salát s pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Omyté salátové brambory uvaříme ve slupce doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a pažitku usekáme nadrobno
Teplé brambory rozložíme do velké mísy, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou cibulí a přelijeme asi třetinou teplého vývaru ve kterém jsme rozmíchali hořčici a umeocet. Podle toho jak budou brambory tekutinu absorbovat, přiléváme postupně vývar. Nakonec brambory posypeme pažitkou, zakapeme olejem a vše opatrně promícháme. Bramborový salát necháme alespoň 1 hodinu rozležet
Ochucený bramborový salát s cibulkou a pažitkou podáváme studený ke smaženým řízkům nebo rybám.