Cuketa na špejli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
strouhanka
1/2 ks cuketa
1 - 2 lžíce olivový olej
2 ks kuřecí prsa
hladká mouka
3 lžičky italská směs bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Zbavíme jí jader a měkké vnitřní části. Pak cuketu nakrájíme na větší kousky

  2. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky - shodné s kousky cukety. Posypeme je italskou směsí bylinek a pokapeme olivovým olejem. Dobře promícháme a necháme chvíli uležet

  3. Seříznuté a vodou omyté špejle přepůlíme (poloviční se vejdou do fritovacího koše při další úpravě). Na špejle napichujeme střídavě cuketu a kuřecí maso. Cuketou vždy kraje ukončíme, lépe drží na špejli. Také je vhodný větší poměr cukety než masa

  4. Připravené špízy obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka

  5. Rozehřejeme si olej ve fritovacím hrnci a špízy usmažíme

  6. Cuketu na špejli servírujeme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou. Vhodný je také česnekový dresink nebo tzatziky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!