Cuketová polévka s krutony z tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
bazalka
kari
0 dl sladká smetana
1 ks střední cibule
1 ks mladá cuketa
polévkové koření
polévkové bylinky
příloha
olivový olej
1 balíček tofu natural
sójová omáčka shoya
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky a dáme zesklovatět na menší množství oleje, potom přidáme nakrájenou cuketu, pokud je mladá, nakrájíme ji i se slupkou. Přidáme sůl a necháme podusit, doplníme o kari a směs rozmixujeme.

  2. Rozmixovanou směs zalijeme necelou půlkou smetany, dochutíme polévkovým kořením a bylinkami, dobrá je třeba bazalka. Cuketovou polévku podáváme s krutony z tofu.

  3. Tofu, buď natural nebo s mořskou řasou, nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji do jemně zlatavého nádechu. Ke konci zastříkneme sójovou omáčkou shoya.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!