Cuketová polévka s krutony z tofu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl bazalka kari 0 dl sladká smetana 1 ks střední cibule 1 ks mladá cuketa polévkové koření polévkové bylinky příloha olivový olej 1 balíček tofu natural sójová omáčka shoya podle potřeby olej na smažení
Postup Cuketová polévka s krutony z tofu recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky a dáme zesklovatět na menší množství oleje, potom přidáme nakrájenou cuketu, pokud je mladá, nakrájíme ji i se slupkou. Přidáme sůl a necháme podusit, doplníme o kari a směs rozmixujeme.
Rozmixovanou směs zalijeme necelou půlkou smetany, dochutíme polévkovým kořením a bylinkami, dobrá je třeba bazalka. Cuketovou polévku podáváme s krutony z tofu.
Tofu, buď natural nebo s mořskou řasou, nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji do jemně zlatavého nádechu. Ke konci zastříkneme sójovou omáčkou shoya.