Cuketová pomazánka na topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
6 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 kg cuketa
1 špetka chilli
200 g rajský protlak
300 g sladký kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cuketu nastrouháme, osolíme a necháme 2 hodiny stát. Pak z ní slijeme tekutinu a lehce ji vymačkáme.

  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme tenké plátky česneku a po chvíli i cuketu. Vše promícháme a podusíme. Na závěr vmícháme kečup, protlak, pepř, chilli, podle chuti osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z ohně.

  3. Horkou cuketovou směs naplníme do vyhřátých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

  4. Cuketovou pomazánku podáváme na topinkách a sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Lepší je směs před podávání ohřát, např. v mikrovlnné troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!