Cuketový nákyp s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 ks cuketa
2 ks rajče
300 g kabanos
150 g žampiony
1 ks velká cibule
1 balíček kypřící prášek
1 konzerva sterilovaná kukuřice
podle chuti
4-5 stroužků česnek
sůl
majoránka
bylinky
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké cukety oloupeme a nastrouháme nahrubo. Směs osolíme a necháme zbavit přebytečné vody. Asi po 10-ti minutách vodu slijeme a zbytek vymačkáme ručně. Zatím si očistíme zeleninu. Česnek prolisujeme, rajčata a cibuli nakrájíme nadrobno a houby nasekáme nahrubo. Salám nebo klidně maso nakrájíme nadrobno.

  2. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme salám s houbami a společně je podusíme.

  3. Do cuket přidáme celá vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a případně i čerstvé bylinky nebo sušené. Záleží na chuti každého. Malou plechovku kukuřice slijeme a spolu s rajčaty a dušenými houbami je přidáme do směsi.

  4. Směs zahustíme hladkou moukou a strouhankou, nezapomeneme přidat kypřící prášek do pečiva. Důkladně vše promícháme. Směs nesmí být moc řídká ani hustá. Tak akorát.

  5. Plech vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a směs rovnoměrně rozetřeme po plechu. Můžete použít i pečící papír. Cuketový nákyp dáme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme při 180 °C asi necelou hodinu. Povrch nákypu musí být zlatavý.

  6. Cuketový nákyp s uzeninou můžeme podávat teplý i studený, chutná báječně. Jídlo je vhodné i pro vegetariány, pokud vynechají kabanos.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!