Cuketový nákyp s uzeninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 ks cuketa 2 ks rajče 300 g kabanos 150 g žampiony 1 ks velká cibule 1 balíček kypřící prášek 1 konzerva sterilovaná kukuřice podle chuti 4-5 stroužků česnek sůl majoránka bylinky mletý černý pepř podle potřeby strouhanka hladká mouka
Postup Cuketový nákyp s uzeninou recept
Postup přípravy receptu
-
Středně velké cukety oloupeme a nastrouháme nahrubo. Směs osolíme a necháme zbavit přebytečné vody. Asi po 10-ti minutách vodu slijeme a zbytek vymačkáme ručně. Zatím si očistíme zeleninu. Česnek prolisujeme, rajčata a cibuli nakrájíme nadrobno a houby nasekáme nahrubo. Salám nebo klidně maso nakrájíme nadrobno.
V pánvi rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme salám s houbami a společně je podusíme.
Do cuket přidáme celá vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a případně i čerstvé bylinky nebo sušené. Záleží na chuti každého. Malou plechovku kukuřice slijeme a spolu s rajčaty a dušenými houbami je přidáme do směsi.
Směs zahustíme hladkou moukou a strouhankou, nezapomeneme přidat kypřící prášek do pečiva. Důkladně vše promícháme. Směs nesmí být moc řídká ani hustá. Tak akorát.
Plech vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a směs rovnoměrně rozetřeme po plechu. Můžete použít i pečící papír. Cuketový nákyp dáme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme při 180 °C asi necelou hodinu. Povrch nákypu musí být zlatavý.
Cuketový nákyp s uzeninou můžeme podávat teplý i studený, chutná báječně. Jídlo je vhodné i pro vegetariány, pokud vynechají kabanos.