Cukrová hmota marcipán recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1-2 lžičky olej
3 cl voda
1 lžíce med
150 g cukr moučka
150 g sušené mléko
6 kapek mandlová tresť
podle potřeby
strouhané mandle
potravinařské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience důkladně propracujeme. Můžeme použít i trochu strouhaných mandlí, aby se neřeklo, že se nejedná o marcipán.

  2. Pokud je marcipán moc hustý, přidáme vodu. Tu ale přidáváme opatrně a jen po kapkách. Pokud budeme pracovat na válu, podsypeme jej škrobovou moučkou.

  3. Přebytek marcipánu můžeme zabalit do fólie a uskladnit v lednici. Pokud marcipán ztvrdne, prohřejeme jej v mikrovlnce, bude se s ním lépe pracovat.

  4. Marcipán se dá rozválet na 4 mm placku na pokrytí celého dortu, můžeme z něj tvarovat růžičky nebo jiné tvary.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!