Cukrový sirup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g cukr
0 l voda

Postup přípravy receptu

  1. Do dokonale čistého hrnce nasypeme cukr, přilijeme vodu a cukr v ní necháme rozpustit. Potom hrnec postavíme na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou pomalu přivedeme k varu.

  2. Pěnu, která se tvoří při vaření na povrchu, odstraníme. Vaříme asi 5-6 minut.

  3. Takto upravený sirup přes plátýnko prolijeme do skleněné nebo porcelánové nádoby a necháme vychladnout.

  4. Hotový cukrový sirup můžeme ihned použít, anebo jej nalijeme do lahví, zazátkujeme a uchováme pro další upotřebení.

  5. Poznámka: recept je přibližně na 0,5 litru hotového sirupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!