Smažené bramborové doutníky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
3 ks vejce
1 - 2 ks vejce
2 lžíce máslo
400 g brambory
majoránka
hladká mouka
300 g polohrubá mouka
bílá strouhanka
mletý černý pepř
50 g sýr gouda

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a ještě vlažné prolisujeme, můžeme i jemně nastrouhat. Vejce rozšleháme a oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem. Sýr nastrouháme na jemném struhadle

  2. Na pomoučněném vále spojíme prolisované brambory se změklým máslem, sýrem, vejci, utřeným česnekem a majoránkou. Pak postupně přidáváme polohrubou mouku a vše zpracujeme v hutnější těsto

  3. Z ochuceného bramborového těsta tvoříme válečky ve velikosti doutníků, které obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Takto připravené bramborové doutníky vkládáme do středně rozpáleného oleje a smažíme zvolna ze všech stran dorůžova

  4. Smažené bramborové doutníky podáváme jako teplou chuťovku se zeleninovými saláty a jako přílohu k hlavním chodům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!