Cukrový štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 lžičky cukr 1 ks vejce 5 lžic mléko 40 dkg hladká mouka 25 dkg Hera náplň strouhanka 9 ks jablko cukr krupice nasekané nebo mleté ořechy na ozdobu cukr moučka
Postup Cukrový štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vejce, cukru, mléka a tuku vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do studené vody.
Mezitím si rozpůlíme jablka a vykrojíme jádřince.
Vyndáme těsto z vody a rozdělíme na 3 díly, vyválíme těsto na obdélník, posypeme strouhankou.
Poté nastrouháme rozpůlená jablka tak, že slupky z jablek nám zůstanou v ruce, jablek dáme tolik, kolik máme rádi. Dále posypeme cukrem asi 1 - 2 lžíce a nasekanými nebo mletými ořechy. Má-li někdo rád skořici, může ještě posypat skořicovým cukrem. Nakonec na kratších stranách těsta přehneme, poté přeložíme delší strany těsta a přendáme na plech. Takto uděláme všechny tři díly těsta.
Cukrový štrúdl dáme péct do vyhřáté trouby.
Po upečení cukrový štrúdl posypeme moučkový cukrem a nakrájíme.