Cuktjesy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
5 ks cibule
3 ks cuketa
7 listů bobkový list
13 kuliček nové koření
2 dl rostlinný olej
15 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mlade cukety a menší cibule použijeme zhruba ve stejném množství. Pokud máme jarní cibulku, tak tomu dodá pěkně svěží vzhled. Zeleninu očistíme a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky

  2. Není třeba klást vrstvy. Dáme hrst cukety, řádně osolíme, hrst cibule, asi 3 kuličky nového koření, tři lístky bobkového listu, pět kuliček pepře a zalijeme trochou oleje. Olejem zeleninu jen tak trochu víc pokropíme, aby nebyla zelenina přímo utopená v oleji. Dále postupujeme stejně - hrst cukety, sůl, cibule, koření, olej atd., dokud nám nedojdou suroviny. Takto naloženou zeleninu necháme odležet do druhého dne, ale klidně déle

  3. Veganské cuktjesy podáváme s chlebem a zapíjíme pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy