Ďábelská cizrna recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce máslo 1 ks cibule 150 g cizrna 1 konzerva sterilovaná kukuřice podle potřeby olej podle chuti mletá sladká paprika mletý černý pepř chilli omáčka
Postup Ďábelská cizrna recept
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v neosolené vodě do křupava, trvá to asi 45 minut. V posledních 15 minutách častěji kontrolujeme, aby se cizrna nerozvařila. Cizrnu scedíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozetřeme.
Na pánvi osmahneme na oleji mletou papriku a přidáme cibuli s česnekem. Poté přidáme uvařenou cizrnu. Chvíli necháme smažit a přidáme kukuřici nebo zeleninu podle chuti, nezapomeneme na kousek másla. Nakonec cizrnu dochutíme mletým pepřem a chilli omáčkou. Necháme pod pokličkou dojít.
Ďábelskou cizrnu podáváme jako pikantní hlavní chod bez masa.