Ďábelská zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks klobása
20 g sýr
1 ks bujón
1 sklenice kysané zelí
30 g olivy s pálivou papričkou
50 g opražené kostičky chleba
podle chuti
majoránka
kmín
chilli
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme uvařenou a nakrájenou klobásu, koření a orestujeme - zhruba 5 minut.

  2. Přidáme šťávy zbavené a nakrájené zelí, orestujeme, bude stačit zhruba 5 minut.

  3. Přisypeme nakrájené olivy, dolijeme zelnou šťávou a naředíme podle vlastní představy bujónem.

  4. Ďábelskou zelňačku servírujeme posypanou strouhaným sýrem a chlebovými kostičkami.

  5. Množství ingrediencí můžeme podle chuti měnit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!