Ďábelské kuře s bazalkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 lžíce kečup 2 ks feferonka 1 špetka glutasol 1 ks červená paprika 1 lžíce sójová omáčka 1 ks zelená paprika 300 g kuřecí maso 4 ks řapíkatý celer podle chuti sůl čerstvá bazalka podle potřeby olivový olej
Postup Ďábelské kuře s bazalkou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do wok pánve s rozehřátým olejem a osmažíme doměkka. Potom dáme maso stranou.
Do středu pánve nasypeme drobně nakrájené feferonky, pokrájené stroužky česneku, proužky červené a zelené papriky a 4 nasekané stonky oloupaného řapíkatého celeru. Osmažíme, přidáme maso, zalijeme lžící sójové omáčky rozmíchané v kečupu se špetkou glutasolu, podle chuti ještě osolíme. Maso se zeleninou prohřejeme a nakonec posypeme nadrobno nasekanými bazalkovými lístky.
Ďábelské kuře s bazalkou podáváme s rýží nebo smaženými nudlemi.