Ďábelské kuře s tvarůžkovou nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks kuře 3 lžíce rostlinný olej 2 balíčky olomoucké kostky s kmínem 1 balíček koření Ďábelská směs 1 balíček mražený zelený hrách
Postup Ďábelské kuře s tvarůžkovou nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Olomoucké syrečky, nejlépe olomoucké kostky s kmínem, dáme přes noc do mrazáku. Naopak zmražený hrách vyndáme z mrazáku do lednice. Pokud neseženeme kostky, můžeme před plněním smíchat s kmínem.
Ďábelskou směs smícháme se lžící oleje a kuře (do 1,3kg) pastou dobře potřeme. Ďábelské kuře vložíme do lednice a necháme je v chladu přes noc marinovat.
Druhý den nastrouháme syrečky na středním struhadle. Nastrouhané syrečky smícháme s hrachem a naplníme jím dutiny kuřete. Kuře zašijeme nebo zpevníme jehlami, vložíme do pekáčku (s poklicí) prsy nahoru a přelijeme zbylým olejem.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Kuře vložíme do trouby a pečeme asi 45 - 60 minut. Během pečení kuře průběžně podléváme a kontrolujeme. Asi 5 - 10 minut před dopečením sundáme víko a necháme dojít na kůrčičku.
Kuře po odstranění uzávěru dutiny břišní porcujeme mírně vychlazené.
Ďábelské kuře s tvarůžkovou nádivkou podáváme s přílohou podle fantazie. Vhodné jsou brambory, bramborová kaše nebo hranolky.