Ďábelské řízečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
500 g kuřecí maso
podle chuti
sůl
1 lžíce hořčice
chilli koření
1 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
podle potřeby
2 ks vejce
3 lžíce solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme maso - vepřové nebo kuřecí - a cibuli na co nejmenší kostičky. Přidáme 2 celá vejce, sůl, pepř, kečup, chilli, olej, hořčici a zahustíme solamylem. Směs necháme uležet do druhého dne.

  2. Druhý den ochutnáme a případně dochutíme. Rozpálíme na pánvi olej a lžicí tvarujeme malé placičky, které opečeme na mírném ohni. Pokud se řízečky rozpadají, přidáme vejce a solamyl.

  3. Ďábelské řízečky ihned podáváme. Jako přílohu můžu doporučit hranolky, brambory, zeleninový salát a tatarskou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!