Ďábelské žebírko s česnekovou bagetou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce med mletý pepř 2 kg vepřová žebra omáčka 1 lžíce cukr sůl 2 lžíce ocet 0 l kečup kayenský pepř marináda 3 stroužky česnek 200 ml olej 1 lžička rozmarýn 8 lžic sójová omáčka 4 lžíce mletá sladká paprika příloha česnek máslo bageta
Postup Ďábelské žebírko s česnekovou bagetou recept
Postup přípravy receptu
-
Olej smícháme s kostičkami česneku, mletou paprikou, sójovkou a rozmarýnem.
Žebírka opepříme a silně potřeme marinádou. Necháme je nejlépe přes noc uležet.
Pokud děláme žebírka na grilu, je lepší je dělat na hliníkových tácech určených ke grilování.
V troubě rozložíme žebírka na rošt a pod něj dáme plech na odkapávání tuku. Žebírka přelijeme medem a pečeme asi tak 40 minut nebo podle potřeby. Občas potřeme zbylým olejem nebo šťávou, co nám vytekla.
Připravíme si ďábelskou omáčku. Kečup smícháme s octem, přidáme lžičku cukru a kayenský pepř a promícháme. Nakonec lehce osolíme a případně podle chuti ještě dochutíme.
Česneková bageta. Bagetu šikmo nařízneme, ale nedořízneme do konce. Řezy mají být asi tak 4 cm od sebe. Bagetu dáme na alobal. Česnek rozetřeme s máslem a tuto směs natřeme mezi plátky bagety. Česnekovou bagetu zabalíme a pečeme asi 20 minut v troubě.
Ďábelské žebírko podáváme s česnekovou bagetou.