Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g olej 150 g cibule 100 g celer 100 g mrkev 0 l červené víno 100 g sušené švestky 100 g perník 100 g jablečná šťáva 1000 g daňčí maso 50 g vařená rajčata podle chuti sůl jalovec bobkový list pepř mletá skořice
Postup Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Rajčata uvaříme a propasírujeme. Kořenovou zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostičky.
Dančí maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, zeleninu přidáme k masu a opět opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi 1,5 hod.
Uvařené maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do perníkové omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.
K dančímu guláši se švestkami v perníkové omáčce chutnají nejlépe špecle promaštěné máslem.