Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g olej
150 g cibule
100 g celer
100 g mrkev
0 l červené víno
100 g sušené švestky
100 g perník
100 g jablečná šťáva
1000 g daňčí maso
50 g vařená rajčata
podle chuti
sůl
jalovec
bobkový list
pepř
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Rajčata uvaříme a propasírujeme. Kořenovou zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostičky.

  2. Dančí maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, zeleninu přidáme k masu a opět opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi 1,5 hod.

  3. Uvařené maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do perníkové omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.

  4. K dančímu guláši se švestkami v perníkové omáčce chutnají nejlépe špecle promaštěné máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!